COVID-19 се измени продължава да мутира. Като патология причинява същото, по-лесно се

...
COVID-19 се измени продължава да мутира. Като патология причинява същото, по-лесно се
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Коронавирусът вече заразява по-лесно, но не е по-смъртоносен |

„ COVID-19 се промени продължава да мутира. Като патология причинява същото, по-лесно се придвижва, само че не е потвърдено, че провокира по-тежки затруднения ". Това сподели по Нова телевизия вирусологът проф. Радка Аргирова.

Щамът на COVID-19, който циркулира сега по целия свят, е мутант на вируса, който потегли от Китай. До края на юли са разказани 1 234 разновидности на първия ковид, изясни вирусоложката.

Тя разяснява и проучването, което демонстрира, че вирусът се задържа върху гладки повърхности до 28 дни. Според нея това не мотив за терзания, тъй като вирусът не може да преживее дълго в мъртва среда. Той продължава да съществува като химия, само че не може да инфектира.

Все още нямаме опит с наслагването на грип и ковид, само че е изцяло допустимо това да се случи. И двата вируса нападат дихателната система, само че коронавирусът може да поразява и други органи, разяснява проф. Аргирова. Според нея и в този случай ще се лекуват по-изразените признаци, най-вероятно целесъобразният медикамент ще е ремдесивир. 

Ремдесивирът не е идеалното средство, само че работи тъкмо против причинителя. Той потиска мощно размножаването на вируса, посочи проф. Аргирова.

Тя предложи имунизирането против грип, с цел да се отстрани най-малко едната заплаха.

Проф. Аргирова сподели още, че няма втора, трета и четвърта вълна у нас, защото първата още не е свършила.

" Не сме имали месец или два без инфектиран, с цел да приказваме за нова вълна ”, разяснява професорът. И акцентира, че маските на закрито би трябвало да са наложителни.

По думите й е хубаво да взимаме антиоксиданти и витамин Е, с цел да подсилим организма си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР